پرش به محتوا

تصمیم مهم دولت – ایرنا

شده است. ناگفته پیداست که وزارت تعاون کار، و رفاه اجتماعی یکی از وزاتخانه های عظیم دولت محسوب می شود که طی سال های گذشته با چالش هایی روبه رو بوده است؛ نامناسب بودن فضای کسب و کار و اشتغال، تداوم نرخ بیکاری، عدم تناسب نرخ حقوق و تورم و کاهش توان خرید و… از جمله چالش هایی است که برای حل آن نیازمند برنامه های دقیق و عملیاتی هستیم؛ وزارتخانه ای که با اقشار مختلفی از جمله کارگران …

در سایه آن قیمتها هر سال افزایش یافته و قدرت خرید عموم کمتر شده است. افزایش قیمتها، کاهش قدرت خرید مردم را در پی داشته که با توجه به محدودیت وضعیت درآمدی کارمندان در مقابل رشد تورم، وضعیت معیشتی خانوارهای کارمند بیشتر از دیگر اقشار دچار مشکل می شود. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی تورم نقطه به نقطه این استان را در مرداد ماه 1400 به میزان 43.9 درصد اعلام کرد که در …

حجم نقدینگی/ نرخ تورم بین 42 تا 58 درصد است وی افزود: باتوجه به شروع به کار دولت سیزدهم و برنامه ریزی های مطرح شده باید به حجم نقدینگی توجه خاص شود؛ بر اساس آخرین آمار نقدینگی حدود 3800 هزار میلیارد تومان است که با رشد بیش از 42 درصدی در حال افزایش است. با نگاهی کوتاه به کلیه شاخص های تورمی از جمله شهری و روستایی و نقطه به نقطه می بینیم روند نرخ رشد تورم بین 42 تا 58 درصد است. …

ادامه برنامه کاووسی، کارشناس مسائل پولی و بانکی گفت: اگر با وضعیت فعلی اقتصاد پیش برویم، در ماه های آینده هم رشد تورم خواهیم داشت. او ادامه داد: فرضیات برای پیش بینی نرخ تورم هنوز شفاف نیست برای اینکه هنوز وزرا مشخص نشده اند و تیم اقتصادی دولت و نحوه هدایت آن معلوم نشده، اما بر اساس روند فعلی با نگاه به بودجه 1400 و کسری بودجه، حداقل تا 2 یا 3 ماه تورم همچنان رشد خواهد کرد. …

سرویس : سیاسی – اقتصاد مقاومتی زمان : شناسه خبر : 1088022 به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، یوسف کاووسی، کارشناس مسائل اقتصادی شب گذشته (سه شنبه 2 شهریور) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره پیش بینی نرخ تورم گفت: فرضیات برای پیش بینی نرخ تورم هنوز شفاف نیست برای این که هنوز وزرا مشخص نشده اند و تیم اقتصادی دولت و نحوه هدایت آن معلوم نشده است. این کارشناس مسائل …

هنوز شفاف نیست یوسف کاووسی، کارشناس مسائل اقتصادی شب گذشته (سه شنبه 2 شهریور) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره پیش بینی نرخ تورم گفت: فرضیات برای پیش بینی نرخ تورم هنوز شفاف نیست برای این که هنوز وزرا مشخص نشده اند و تیم اقتصادی دولت و نحوه هدایت آن معلوم نشده است. این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: بر اساس روند فعلی با نگاه به بودجه 1400 و کسری بودجه، حداقل تا 2 یا 3 ماه …

بورسی هم که کالاهای مختلف را تولید یا توزیع می کنند نیز افزایش نرخ می گیرند، که در نتیجه این قضیه در میزان سودآوری این شرکت ها به لحاظ اسمی تاثیر گذار است و همین روند در ادامه باعث رشد بازار سرمایه می شود. نقدینگی عامل ایجاد تورم و تورم عاملی برای رشد بورس این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: نقدینگی خود تاثیری بر روی شاخص ندارد بلکه تورمی که حاصل از نقدینگی است بر روی بورس اثر …

است که دولت جدید همان سیاست های گذشته را اجرا کند و تورم ادامه داشته باشد که در این صورت نیز بورس می تواند رشد تورمی داشته باشد؛ هرچند که سود حاصل از آن واقعی نیست، اما از تورم ذی نفع می شود. وی توضیح می دهد: در مناظرات شاهد بودیم آقای رییسی اعلام کرد دولت آینده از بورس تأمین مالی نخواهد کرد و اگر این وعده محقق شود بازار می تواند شرایط خوبی داشته باشد، اما اگر دولت دوباره به دلیل کسری …

فردین آقابزرگی درباره دلایل رشد شاخص و حرکت مثبت بازار سرمایه اظهار داشت: در ابتدا باید بابت عوامل موثر اقتصادی در رشد بازار سرمایه اظهار تاسف کرد چراکه از مهم ترین عوامل اثرگذار انتظارات تورمی و رشد نرخ ارز در بازار است. وی ادامه داد: انتظار تورمی یا افزایش سود عملیات شرکت ها که ناشی از افزایش قیمت ها است که به نوعی افزایش نرخ تورم را در سطح اقتصاد و جامعه نشان می دهد از جمله عوامل …

تورمی موجود برای تمام صندوق ها و شاغلان ممکن می کند و نه اینکه مستمری زمان برقراری ملاک قرار گیرد؛ چراکه نرخ تورم ماه به ماه به میزانی در حال حرکت به جلوست؛ برای مثال 59 درصد نقطه به نقطه از مرداد 99 تا مرداد 1400 ایجاد شده است. قاعدتا اگر رویکرد آقای رئیسی اجرا شود اما از افزایش مبلغ متناسب سازی متناسب با نرخ تورم استقبال می کنیم. صادقی در ادامه با اشاره به رشد اقتصاد غیرمولد و افزایش سهم …

تصمیماتی بگیرد که موجب رونق تولید شود ؛ در این صورت بازار سرمایه می تواند رشد خوبی داشته باشد. او افزود: سناریوی دوم این است که دولت جدید همان سیاست های گذشته را اجرا کند و تورم ادامه داشته باشد که در این صورت نیز بورس می تواند رشد تورمی داشته باشد؛ هرچند که سود حاصل از آن واقعی نیست، اما از تورم ذی نفع می شود. او بابیان اینکه تنها موردی که می تواند مانع رشد بازار شود و بورس را با رکود …

البته ماموریت سخت تری هم دارد و اینکه جلوی بخشی نگری و بودجه خواهی دیگر وزرا را بگیرد و نگذارد اقتصاد ایران دوباره دچار آزمون و خطا شود. بانک مرکزی؛ تورم یا رشد؟ اینکه چه کسی بر صندلی رئیس کلی بانک مرکزی می نشیند، یک مساله است و اینکه بانک مرکزی در 4سال آینده باید خود را در برابر کنترل نرخ تورم مسئول بداند یا به ایجاد رشد اقتصادی مامور شود، مساله ای پیچیده تر و البته تعیین کننده تر …

سرویس : سیاسی – اقتصاد مقاومتی زمان : شناسه خبر : 1088029 به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، تیمور رحمانی، کارشناس مسائل اقتصادی شب گذشته (سه شنبه 2 شهریور) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با بیان اینکه رشد نقدینگی عامل تورم است، گفت: مشکل ما این است که نقدینگی ما همچنان با نرخ بالا دارد رشد می کند. این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه محدودیت های تحریم و فشار …

مهم ترین محرک جهش قیمت ها در نیمه نخست سال 99 بودند، بار دیگر تقویت شود. بورس، آینه انتظارات روزها یکی پس از دیگری می گذرند و در سایه مشخص نبودن نقشه راه دولت برای مقابله جدی با تورم، متغیرهای اقتصادی آهسته و پیوسته انتظارات تورمی را تشدید می کنند. در چنین شرایطی صنایع به ویژه کسب وکارهای کوچک یکی یکی در معرض آثار کاهش قدرت خرید مردم قرار می گیرند و در مواجهه با فشار تورم …

دولت و سیاست مقابله با این کسری بودجه است. در صورتی که مخارج دولت کاهش نیابد، درآمدها افزایش نیابد، سیستم مالیاتی تغییر جدی نکند و بنا باشد کسری بودجه از طریق چاپ پول یا مالیات تورمی تامین شود، قیمت ارز همراه با نرخ تورم رشد خواهد کرد. قیمت سکه امامی معاملات روز گذشته را با قیمت 12 میلیون و 280 هزار تومان آغاز کرد، رشد قیمت سکه تحت تاثیر عبور طلا از مرز 1800 دلار و افزایش قیمت دلار اتفاق …

به گزارش مشرق ، میثم رادپور، کارشناس بازار ارز در خصوص وضعیت بازار ارز و روند صعودی نرخ ارز در مدت اخیر گفت: رشد نقدینگی عامل مهمی است که وضعیت بازار ارز و بسیاری از بازارهای مالی، کالا و خدمات را تحت تاثیر خود قرار می دهد منتهی پشت افزایش رشد نقدینگی موضوع افزایش کسری بودجه دولت نیز مطرح است. وی افزود: در دهه اخیر کسری بودجه دولت در طول زمان بزرگ تر شده است و علت آن نیز مشخص است چرا …

برخوردار بود و به طور متوسط نرخ تورم نقطه به نقطه از 10.2 درصد فراتر نرفت؛ اما از زمستان 1396 ریل انتظارات تورمی به علت احتمال تغییر در مناسبات بین المللی عوض شد و روند کاهش ارزش پول ملی و رشد قیمت ریالی دارایی های سرمایه ای ازجمله طلا و دلار سرعت گرفت. در ادامه با خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت 1397، انتظارات تورمی به واقعیت تبدیل شد و این روند با شدت بیشتری ادامه پیدا کرد تا جایی که بالاترین نرخ …

شرایط اقتصادی کشور به نحوی است که تورم گریزناپذیر است، پیش بینی کرد: اگرچه رشد اقتصادی کشور در سال جاری اندک و مثبت خواهد بود، اما نرخ تورم افزایشی و همانند سال گذشته در محدوده 40 تا 50 درصد است. سرزعیم درباره افزایش نرخ ارز نیز، گفت: افزایش نرخ ارز تابع سیاست های داخلی و خارجی است. استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر ضرورت تعامل دولت با دنیا، گفت: باید دید آیا دولت برای بهبود شرایط اقتصادی می تواند به غیر از این مسیر پیش رو حرکت کند یا خیر؟ انتهای پیام …

که فعالان بازار ها گمان می کردند احتمال دستیابی نسبتا سریع به برجام هموار شده و احتمال لغو تحریم ها شدت گرفته است. همان طور که در نمودار زیر می بینید، از آذر 1399 تا پایان اردیبهشت 1400 نرخ تورم ماهانه بین 0.7 تا 2.5 درصد قرار داشت. اما از میانه خرداد و با توجه به خبر هایی که از مذاکرات وین می رسید و به تعویق افتادن ادامه مذاکرات تا تشکیل دولت بعدی، نرخ دلار و تورم انتظاری رو به افزایش گذاشت. به …

…، مولفه های اقتصادی ترکیه در طی مدت نسبتا کوتاهی، به میزان قابل توجهی بهبود یافت و ضمن تامین کسری بودجه، نرخ تورم بیش از 50 درصدی ترکیه ظرف سه سال کاهش پیدا کرد و تک رقمی شد که اثر قطع دومینوی افزایش حقوق را بیش از پیش نشان می دهد. در شرایط فعلی، توجه تیم اقتصادی دولت رئیسی به این تجربه کشور ترکیه از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا همانطور که اشاره شد در چند ماهه گذشته این اتفاق در ایران …

حال دولت سیزدهم که به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده و در مسیر اخذ رأی اعتماد وزرای خود است، در شرایطی قرار دارد که برای گذر از مشکلات اقتصادی بایستی نسبت به کاهش نرخ تورم اقدام کند و اجازه ندهد این مسیر (افزایش نرخ تورم) برای ماه های آینده ادامه پیدا کند. دولت های پیشین در سه دهه گذشته برای کنترل نرخ تورم و نزدیک شدن به تورم یک رقمی، اشتباهاتی داشته اند که مهم ترین آن عدم توفیق در تنظیم بودجه و …

یادآور شد: مهمترین شاخص به موضوع نرخ تورم و رشد اقتصادی برمی گردد، هر اقتصادی که بتواند این دو شاخص را تحت کنترل درآورد، دیگر شاخص ها را هم به صورت خودکار به تعادل خواهد رساند، البته کنترل نرخ تورم شروطی دارد که یکی از آن ها مهار رشد نقدینگی است، برای انجام این کار هم باید سیاست های مالی و پولی درستی اتخاذ شود که در مسیر صحیح افتادن این موضوع نیاز دارد تا با اتخاذ سیاستی درست رونق به تولید برگردانده …

نیروی نظامی و امنیتی به هیچ وجه جواب نمی دهد. وی با بیان اینکه افزایش قیمت های نسبی و قیمت برخی کالاها، تورم را افزایش نمی دهد گفت: تورم ریشه در مسائل پولی دارد و ناشی از رشد شدید پایه پولی است که ما هم رکورد رشد پایه پولی در هفتاد سال گذشته را شکستیم. مشاور بین المللی بانکداری و فاینانس در رادیو گفت وگو، تأکیدکرد: دولت اولویت نخست خود را تغییر قانون بودجه سال 1400 قرار دهد …

…. چنان که نرخ ارز، سود بانکی، قیمت حامل های انرژی، حداقل دستمزد، نرخ تعرفه ها و… باید به گونه ای مشخص شوند که رانت، فساد، تبعیض و بی عدالتی را به حداقل برساند و کار، تلاش، خلاقیت، سرمایه گذاری، پس انداز، صادرات و… را حداکثر کند و مانع اتلاف منابع شود. اگر امروز رئیس دولت از تورم بالای 44 درصد، افت شدید ارزش پول ملی، کسری بودجه، کاهش شدید قدرت خرید مردم و… سخت انتقاد می کند و رئیس …

قلم نیوز: دلار تا ساعت 14 روز سه شنبه، 27 هزار و 800 تومان معامله شد و قیمت سکه نیز به 12 میلیون و 270 هزار تومان رسید. رشد شاخص بورس نیز با شتاب ادامه دارد و روز گذشته از مرز 27 هزار و 550 واحد گذشت و به قله یک میلیون و 600 هزاری نزدیکتر شد. به نظر می رسد شاخص بورس همزمان به استقبال تورم انتظاری و البته نرخ های بالاتر دلار رفته باشد که این گونه جهش پیدا کرده است. روند دو بازار مهم کشور، سرمایه و …

…، قیمت محصولات بالا رفته و تورم به وجود آمده است، در حالی که این تورم است که باعث افزایش نرخ ارز و سایر قیمت ها می شود. محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه بودجه که از ابتدای دولت اول حسن روحانی، وظیفه بودجه ریزی برای کشور را برعهده داشت، یکی از طرفداران این نظریه است. برای مثال، او در دی ماه سال گذشته درباره دلیل گرانی ها صراحتا به این نظریه به عنوان عاملی در افزایش تورم …

پیش از بررسی برنامه های تیم اقتصادی دولت سیزدهم باید شرایط اقتصادی مورد بازبینی قرار بگیرد. شرایط گذشته نکات منفی زیادی دارد؛ بر همین اساس حداقل 400 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم. در هر فصل رقمی در حدود 6 الی 6.5 درصد به نقدینگی کشور اضافه می شود؛ این بدان معناست که انتهای سال ما نقدینگی 4 میلیون و 500 هزار میلیارد تومانی را رد می کنیم که روی تورم تاثیرگذار است. بر همین اساس یکی از مهم ترین …

این رویه که در سال های اخیر در اقتصاد ایران رواج پیدا کرده، منجر به ایجاد نرخ تورم فزاینده گشته است. تورم حاضر در اقتصاد امروز کشور به حدی بالاست که به راحتی می توان اذعان داشت که ما در دوران جنگ هم به این میزان تورم دست به گریبان نبودیم و حتی مخارج دولت در آن دوران علی رغم حضور دشمن خارجی، حساب شده تر عمل می کرد. افزایش دستمزد اما امروز در دید کلان موجب افزایش نرخ فزاینده نقدینگی می …

وضعیت سیاست خارجی و رویکرد تیم اقتصادی دولت سیزدهم مشخص شود، نرخ دلار کاهش خواهد داشت. البته برخی دیگر از کارشناسان می گویند ارز هم مانند کالاهای دیگر است و متناسب با نرخ تورم هر سال رشد قیمت دارد که اگر دولت ها مانع این رشد شوند، فنر قیمتی آن در سال های بعد رها خواهد شد. خودرو در جاده گرانی خودرو هم در بازار گران شد. بررسی ها نشان می دهد هر خودرو به طور میانگین بین 10 تا 15درصد …

یکی از همین زخم های ناسور است.مشکلی که در شمایل کسری بروز می کند اما در واقع به معنای افزایش جریان نقدینگی، رشد پایه پولی، افزایش دامنه های تورمی، گسترش فقر مطلق و… است. واقعیتی که نشانه های آن طی روزهای اخیر با افزایش گرانی ها و رشد تورم در قیمت اقلام اساسی، رشد نرخ ارز و… قابل مشاهده است. اینکه چرا اقتصاد ایران در سال1400 با کسری بودجه و متعاقب آن با افزایش نقدینگی مواجه شده، جدای از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *