پرش به محتوا

رمز ارز پریچوال پروتکل چیست؟ با نمودار و قیمت لحظه ای آن

سرفصل‌های این مقاله
قیمت لحظه ای رمز ارز پریچوال پروتکل

 
نمودار پریچوال پروتکل

رمز ارز پرپچوال پروتکل که با نماد PERP نمایش داده می‌شود، توکنی مبتنی بر بلاک چین اتریوم است و یک پروتکل غیرمتمرکز است که به منظور انجام قراردادهای دائمی ایجاد شده و امکان معامله بر روی هر دارایی را ارائه می‌دهد. منظور از قراردادهای دائمی، قراردادهایی است که محدودیت در زمان و انقضا وجود ندارد. در یک تعریف ساده از پرپچوال پروتکل می‌توان گفت که یک بازار معاملاتی است که سفارشات را از طریق بازارساز خودکار (AMM) اجرا می‌کند. این رمز ارز به عنوان بازار انجام معاملات و قراردادهای دائمی مشغول فعالیت است؛ با استفاده از این بازار کاربران می‌توانند به صورت استقراضی به خرید و فروش بپردازند و روی قراردادهای دائمی آینده، قیمت دارایی‌ها را در آینده حدس بزنند.
در این مقاله از سری مقالات آموزش رمز ارز قصد داریم تا به معرفی و بررسی رمز ارز پرپچوال پردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.
معرفی پرپچوال پروتکل
Perpetual Protocol را می‌توان یک صرافی غیرمتمرکز در بستر اتریوم و xDai دانست که برای معامله قراردادهای دائمی ایجاد شده است. در بستر این پروتکل می‌توان به خرید و فروش قراردادهای دائمی دارایی‌های مختلف با کارمزد بسیار کم پرداخت. قراردادهای دائمی را می‌توان مشابه قراردادهای آتی یا فیوچرز دانست، با این تفاوت که هیچ محدودیت زمانی و تاریخ انقضا ندارند.
این پروتکل در واقع یک بازار معاملاتی است که مانند صرافی یونی سواپ، سفارشات را به وسیله بازارساز خودکار اجرا می‌کند. مارکت میکرو اتوماتیک این پروتکل بازارساز خودکار مجازی نامیده می‌شود که با نماد Vamm آن را نشان می‌دهند. از ویژگی‌های این پروتکل می‌توان به فراهم کردن امکان باز کردن دو پوزیشن شورت یا لانگ تا ۱۰ برابر اشاره کرد. قراردادهای دائمی این پروتکل هر دارایی مانند طلا، ارزهای فیات (دلار، یورو و…) بیت کوین، اتر و… را پشتیبانی می‌کند.
از آنجا که پروتکل پرپچوال برخلاف سایر پروتکل‌های دیفای مانند یونی سواپ و بنسر که از بازارساز خودکار استفاده می‌کنند، از سپرده‌های شما برای تامین نقدینگی استفاده نمی‌کند، افرادی که در این بازار سرمایه گذاری می‌کنند با نوسانات قیمت دچر ضرر ناپایدار نخواهند شد. توسعه دهندگان پرپچوال ادعا دارند که سپرده‌های افراد را در قراردادهای هوشمند ذخیره می‌کند تا بدین وسیله از ضرر و زیان‌های احتمالی جلوگیری شود.
بررسی پروژه رمز ارز پرپچوال پروتکل
رمز ارز پرپچوال پروتکل یک پروژه مالی غیرمتمرکز (دیفای) است که در سال ۲۰۱۹ با عنوان Strike Protocol وارد دنیای ارزهای دیجیتال شد. این پروژه به وسیله کد نوشتاری و بدون نیاز به واسطه های مالی فعالیت می‌کند و مجموعه‌ای از قراردادهای هوشمند است که بر روی بلاک چین اتریوم اجرا می‌شود و به منظور برقراری ارتباط و تکرار خدمات ارائه شده در بازارهای فرعی تشکیل شده است.
کاربران برای فعالیت در این پروتکل نیاز به اعتماد به هیچ شرکت یا موسسه‌ای ندارند و تنها کاری که باید انجام دهند این است که اطمینان حاصل کنند که کد همانطور که نوشته شده اجرا می‌شود.
با اینکه در نگاه اول می‌توان پروژه پرپچوال پروتکل را الهام گرفته از مبادله غیرمتمرکز یونی سواپ و پلتفرم Synthetix دانست، اما برخلاف آن‌ها این پروتکل برای معاملات اهرمی و موقعیت‌های کوتاه طراحی شده و برای انجام معاملات لحظه‌ای نیست. به همین منظور رمز ارز پرپچوال پروتکل از فرآیندی که شامل بازارساز خودکار مجازی و خزانه وثیقه است، استفاده می‌کند. ساختار آن نیز به گونه‌ای است که هرکسی می‌تواند برای تسویه معاملات و دسترسی به ابزارهای پیچیده مالی بتواند از آن استفاده کند.
در واقع هدف این پروژه اجرای معاملات با اهرم یا لوریج بود که یکی از مشکلات صرافی‌های غیرمتمرکز که با بازارساز خودکار کار می‌کنند، است. پرپچوال در اجرای این هدف خود موفق بوده و توانست این مشکل را برطرف کند، به گونه‌ای که شما می‌توانید با استفاده از  Perpetual Protocol، قراردادهای دائمی را با لوریج ۱۰ برابر معامله کنید؛ به این صورت که می‌توانید موقعیت‌های کوتاه را با حداکثر ۱۰ برابر اهرم در انواع دارایی‌های، اعم از ارزهای دیجیتال و ارزهای فیات باز کنید.
معرفی تیم توسعه‌دهنده Perpetual Protocol

استارت پروژه پرپچوال پروتکل ابتدا توسط ینوئن فنگ (Yenwen Feng) و کانگ شائو (Kang Shao)در سال ۲۰۱۸ در کشور تایوان، خورده شد. در زیر به معرفی این دو فرد و سایر اعضای تیم این پروژه می‌پردازیم:

وی که فارغ التحصیل رشته مهندسی برق و کنترل در مقطع کارشناسی و رشته علوم کامپیوتر در رشته کارشناسی ارشد است، تا پیش از شروع پروژه پرپچوال در بنیان گذاری ۶ شرکت مختلف دیگر مشارکت داشته است.

وی علاوه بر تحصیل در رشته مدیریت اطلاعات و مهندسی نرم افزار در زمینه‌های دیگر مانند توسعه IOS، مهندسی وب و موبایل نیز فعالیت داشته است؛ همچنین قبل از شروع پروژه پرپچوال در راه اندازی ۴ شرکت استارت آپی در حوزه تکنولوژی نیز مشارکت داشته است.

هانا چانگ (Hana Chang):

وی که در حال حاضر به عنوان مدیر عملیات در پروژه پرپچوال مشغول فعالیت است، حدود ۱۰ سال پیش شرکت خود را با نام BountyHunter راه اندازی کرد و پیش از آن سال‌ها به عنوان توسعه دهنده وب، متخصص مارکتینگ و مدیر فعالیت کرده است.

یورن جو (Yuren Ju):

وی که علاقه زیادی به برنامه نویسی متن باز و تکنولوژی دارد، در حال حاضر در سمت مهندس ارشد نرم افزار در این پروژه فعالیت دارد. یورن جو دوران تحصیل خود را در دانشگاه‌ ملی علوم کاربردی Kaohsiung و دانشگاه ملی فرموزا گذرانده است.

نیکلاس تانگ (Nicholas Tong):

او فارغ التحصیل رشته فناوری اطلاعات از دانشگاه سیدنی استرالیا است و چندین سال تجربه فعالیت در حوزه تحلیل داده، طراحی محصول و مدیریت محصول را دارد. سمت او در پروژه Perpetual Protocol، سرپرست استراتژی است.
ویژگی های کلیدی رمز ارز پرپچوال

فراهم کردن موقعیت خرید یا فروش درون زنجیره‌ای با حداکثر ۲۰ برابر قرارداد شورت یا لانگ
هزینه های شفاف و نقدینگی به صورت ۲۴ ساعت شبانه روز در ۷ روز هفته
پشتیبانی از هر نوع داری اعم از فیات یا سایر ارزهای دیگر مانند ریپل (XRP)، بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، بیت کوین کش (BCH)، ایاس (EOS)، لایت کوین (LTC)، زی کش (ZEC)، مونرو (XMR)
نقدینگی تضمینی ارائه شده توسط بازارساز خودکار مجازی
از بین بردن نگرانی‌ها در خصوص احتمال ضرر ناگهانی ناشی از نوسانات قیمت

مزایای رمز ارز پرپچوال پروتکل

پشتیبانی توسط شرکت‌های بزرگی مانند بایننس
امکان جابجایی بلاک چین خود در رمزارزهای دیگر
امکان معاملات سریع با حداقل هزینه در سطح جهانی
امکان انجام معاملات فوری با استفاده از فناوری vAMM بدون نیاز به ثبت نام و بدون واسطه
امکان انجام معاملات با دارایی‌های مختلف؛ طلا، ارزهای فیات، بیت کوین، ریپل و…

هدف پروتکل پرپچوال
از آنجا که بخش عظیمی از بازار قراردادهای دائمی و مشتقات آن در اختیار سازمان‌های متمرکز و افراد سرشناس و ثروتمند قرار دارد، این پروژه سعی دارد تا با ارائه ابزارهای معاملاتی قدرتمند و قرار دادن آن‌ها در اختیار همگان، بهترین، امن ترین و در دسترس‌ترین پلتفرم معاملاتی را به صورت غیر متمرکز ایجاد کند. شفافیت عملکرد و ضمانت تامین تقدینگی در هر روز و هر ساعت در هفته از دیگر اهداف این پروژه است.
نحوه کار Perpetual Protocol
تا قبل از پروژه پرپچوال، اکثر بازارسازهای خودکار به منظور معامله رمزارزها طراحی شده بودند و امکان ترید مشتقاتی مانند قراردادهای دائمی به وسیله آن‌ها امکان پذیر نبود؛ پرپچوال به منظور فراهم ساختن امکان انجام معاملات دائمی به صورت غیر متمرکز بر روی زنجیره On-Chain، رویکرد جدید به نام بازارساز خودکار مجازی (Virtual Automated Market Maker) را که با vAMM نمایش داده می‌شود، ابداع کرد. این الگوریتم برگرفته از الگوریتم بازارساز یونی سواپ است و طبق فرمول x*y=k  اجرا می‌شود؛ اما رمز ارز پرپچوال برخلاف یونی سواپ بجای استفاده مستقیم از بازارساز خودکار به عنوان استخر نقدینگی، از آن به عنوان مکانیزم قیمت یابی استفاده می‌کند. یعنی نحوه کار به این صورت است که دارایی‌های دیجیتال در استخرهای نقدینگی vAMM قفل نمی‌شود، بلکه برای ذخیره سازی رمزارزها از قراردادهای هوشمندی که بازارسازهای خودکار مجازی را مدیریت می‌کنند، استفاده می‌شود.
مراحل کار بازارساز مجازی Vamm به صورت زیر است:

بازکردن پوزیشن های شورت و لانگ با استفاده از اهرم برای کاربران
فراهم کردن نقدینگی کافی و اسلیپیچ (لغزش قیمت) پایین
استفاده از راه حل های مقیاس پذیری شبکه xDai برای افزایش سرعت تراکنش ها و کاهش کارمزد

در ادامه برای انجام معامله در پرپچوال پروتکل نیاز است تا از USDC به عنوان وثیقه استفاده کنید. برای این کار کافیست که کیف پول خود را به رابط کاربری صرافی متصل کنید و مبلغ USDC مورد نظر خود را سپرده‌گذاری کنید.
مقایسه رمز ارز پرپچوال پروتکل با سایر پروتکل‌های دیفای
تفاوت عمده و اساسی پروژه پرپچوال با سایر پروتکل‌های دیفای مانند یونی سواپ که از بازارساز خودکار استفاده می‌کنند، در این است که این پروتکل سپرده‌های افراد را در قرارداد هوشمند ذخیره می‌کند و از آن به عنوان نقدینگی استفاده نمی‌کند. با همین روش پرپچوال از ایجاد ضرر و زیان احتمالی ناپایدار که ناشی از نوسانات قیمت است جلوگیری می‌کند.
خدمات پروتکل Perpetual چیست؟

صرافی غیرمتمرکز پرپچوال طراحی شده تا خرید و فروش قراردادهای دائمی را مشابه صرافی‌های متمرکز سنتی امکان‌پذیر کند. تنها تفاوت این پروتکل با پلتفرم‌های متمرکز در موارد زیر است:
صرافی پرپچوال به منظور فراهم کردن امکان خریدوفروش قراردادهای دائمی مشابه با صرافی‌های متمرکز سنتی طراحی شده است. تفاوت‌های ارائه خدمات این پروتکل با سایر پلتفرم‌های متمرکز در موارد زیر است:

به دلیل عدم استفاده از دفتر سفارش برای تطبیق سفارشات، نیازی به پیدا شدن طرف دوم معامله و پرداخت کارمزد سفارش بردار نیست.
به منظور افزایش سرعت در اجرای فرآیند، این پروتکل از راه حال‌های لایه ۲ xDai استفاده می‌کند که بسیار سریع‌تر از معاملات متمرکز و شبکه اصلی اتریوم عمل می‌کند.

از سایر امکانات رمز ارز پرپچوال پروتکل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
– صندوق بیمه در Perpetual Protocol
پروژه Perpetual پروتکل برای جلوگیری از زیان‌های مانند لیکویید شده، صندوق بیمه‌ای را ایجاد کرده، که در آن ۵۰ درصد نرخ تراکنش‌ها سپرده گذاری شده است؛ همچنین در صورت اتمام بودجه صندوق، به واسطه قراردادهای هوشمند، سیستم PERP اضافه تولید کرده و در بازار آن را به فروش می‌رساند، بنابراین هیچ گاه نگرانی برای سیستم پرداخت وجود ندارد.
– استخر استیکینگ PERP
افرادی که دارای توکن رمز ارز پرپچوال پروتکل هستند، می‌توانند ارزهای خود را در استخر استیکینگ قفل یا سپرده گذاری کنند و از طریق آن سود در قالب توکن PERP کسب کنند. همچنین می‌توانند ۵۰ درصد کارمزد تراکنش‌ها را به عنوان استیبل کوین USDC دریافت کنند.
چه کیف پول هایی از رمز ارز پرپچوال پشتیبانی می‌کنند؟
امکان ذخیره ارز پرپچوال به دو روش نگهداری در کیف پول داخلی صرافی‌ها و استفاده از کیف پول های گرم وجود دارد.
کیف پول‌های صرافی ها عبارتند از:
رمز ارز پرپچوال را به دو روش می‌توان ذخیره کرد. اولین روش نگهداری در کیف پول داخلی صرافی‌هایی مثل

بایننس (Binance)
اوکی اکسچنچ (OKEx)
هیت بی تی سی (HitBTC)
بیلکسی (Bilaxy)

شما می‌توانید پس از ساخت حساب کاربری در این صرافی‌ها، پرپچوال را در آن‌ها ذخیره کنید.
کیف پول نرم افزاری پشتیبانی کننده از این رمز ارز عبارتند از:

کیف پول نرم افزاری متامسک 
کیف پول تراست

شما می‌توانید به راحتی مطابق با سیستم عامل اندروید یا آی یو اس این کیف پول‌های نرم افزاری را از گوگل پلی یا اپ استور دانلود کنید.
صرافی‌های رمز ارز پرپچوال پروتکل (Perpetual Protocol)

در حال حاضر فعال‌ترین صرافی برای معامله رمز ارز پرپچوال پروتکل، صرافی بایننس با سهم ۶۲.۲۴% از حجم معاملات روزانه است. سایر صرافی‌های پشتیبانی کننده از این رمزارز عبارتند از:

صرافی اف تی ایکس FTX
اوکیکس OKEx
هیت بی تی سی HitBTC
هات بیت Hotbit
سوشی سواپ Sushiswap
یونی سواپ Uniswap (V3)
صرافی Gate.io
Mandala Exchange
صرافی ZT

نتیجه گیری
ما در این مقاله به معرفی و بررسی رمز ارز پرپچوال پروتکل پرداختیم. این رمز ارز که با نماد اختصاصی PERP ایجاد شده، یک رمزارز مبتنی بر بلاک چین اتریوم است که امکان انجام معملات دائمی را برای افراد فراهم کرده است. همچنین توکن PERP که جز توکن‌های چندمنظور است، به منظور ساده کردن فرآیند خرید و فروش دامنه وسیع و بزرگی از دارایی‌ها مانند نفت، رمزارز و ارزهای فیات تشکیل شده است. این رمزارز که توسط Perpetual DAO عرضه شده، یک توکن حاکمیتی و کاربردی است. دارندگان این رمز ارز متناسب با میزان پرپی که دارند از حق رای و تصمیم گیری درباره امور مربوط به پلتفرم برخوردار می‌شوند. هر فرد می‌تواند توکن‌های خود را در استخر استیکینگ، قفل یا سپرده گذاری کند و سود آن را دریافت نماید. همچنین در صورت اتمام بودجه صندوق نیز توکن PERP از صرافی پشتیبانی می‌کند.

توجه: با وجود اینکه دو صرافی کوینکس و کوکوین هر دو فعلا بدون نیاز به تغییر IP فعالیت می‌کنند اما بهتر است برای امنیت بیشتر از IP ثابت خارج از ایران استفاده کنید.
برای ورود به صرافی کوینکس حتما باید با IP خارج از ایران وارد شوید.

به این مقاله امتیاز دهید تا با کمک شما کیفیت آن را بسنجیم

ترتیبی که برای خواندن مقالات” انواع توکن ها “به شما پیشنهاد می‌کنیم:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *